GÖSTA

En arbetsmarknadsdag för IT-studenter

Stort tack till alla som besökte mässan 2020.

Utställare 2020

47

Utställare 2020

33

Mässor

16

Projektgruppen

Vad är ditt tips till studenter som besöker mässan?
Var öppen med vad du studerar och vad du är intresserad av och läs på om företagen i förväg så kan du föra mycket mer intressanta samtal med deras representanter. Oavsett om du precis har börjat studera eller snart är examinerad – var inte nervös för att prata med företagen, de är där för att träffa er lika mycket som ni är där för att träffa dem.

Erik LeijonAstraZeneca

Vad är ditt tips till studenter som besöker mässan?
Två saker: 1) Våga ta kontakt. Tänk på att alla utställare är där för att träffa just dig. Utnyttja det. Är du intresserad av företaget, varför inte fråga om de har en maillista du kan bli uppskriven på för att bli inbjuden till deras kommande event? 2) Stick ut i mängden genom att vara mer förberedd än andra besökare. Välj ut några företag du är nyfiken på och läs på om just deras erbjudande och värdegrunder för att kunna ställa rätt frågor och visa ditt intresse.

Sarah SöderbergIT konsult på Claremont

Vad är ditt tips till studenter som besöker mässan?
Att verkligen utnyttja möjligheten att ta kontakt med många företag. Ta chansen att få en förståelse av vilka jobb företagen erbjuder, vad de söker, vilka utvecklingsmöjligheter det finns och hur arbetskulturen är just där. Det är många spännande företag med på mässan och det är företag som du minst anar som kan vara det företag som passar just dig och dina framtidsmål bäst.

Hannes BjörnströmApplikationsspecialist på Centiro Solutions

Vad är ditt tips till studenter som besöker mässan?
Fundera igenom innan vad du är intresserad utav och vad du vill få ut av ditt framtida jobb. Läs på om företagen innan så blir det enklare att föra en dialog. Sedan handlar mycket bara om att våga prata och visa vem just du är. Och självfallet, passa på att ha kul! Företagen är just där för att träffa dig.

Hanna EdlerBusiness Intelligence-konsult på Hypergene

Vad är ditt tips till studenter som besöker mässan?
Gå på GÖSTA-mässan redan första året om du kan, då det är en fantastiskt mässa med väldigt många företag på plats. Då hinner du känna av vilka typer av företag som matchar bäst med vad som är viktigt för dig. Dessutom kan du utöver de företag som är där, önska ytterligare företag du hade velat träffa inför året därpå till GÖSTA-gruppen. Tänk på att alla sådana möten under GÖSTA-mässan kan resultera i mängder av möjligheter, oavsett om det är bra kontakter, ett extrajobb vid sidan av studierna eller ditt första heltidsjobb efter examen.

Lovisa ÅsgårdenBusiness Analyst och kravanalytiker på DirSys AB