Success Stories

Erik Leijon

Vad jobbar du med idag?
Jag är graduate i IT Leadership-programmet på AstraZeneca där jag gör fyra stycken sexmånadersrotationer på olika IT-avdelningar i företaget.

Hur fick du ditt jobb?
Jag fick upp ögonen för företaget när jag intervjuade personer från AstraZeneca för ett av mina projektarbeten i skolan. När det var dags att söka jobb så hittade jag ett av deras många graduate-program som passade mig perfekt.

Vad är ditt tips till studenter som besöker mässan?
Var öppen med vad du studerar och vad du är intresserad av och läs på om företagen i förväg så kan du föra mycket mer intressanta samtal med deras representanter. Oavsett om du precis har börjat studera eller snart är examinerad – var inte nervös för att prata med företagen, de är där för att träffa er lika mycket som ni är där för att träffa dem.

Sarah Söderberg

Vad jobbar du med idag?
Jag är IT-konsult och jobbar med projektledning på konsultbolaget Claremont.

Hur fick du ditt jobb?
Jag blev kontaktad av en rekryterare på Claremont som hade fått mina kontaktuppgifter från en f.d. kollega då jag arbetade som kontorsassistent och trodde inte det jobbet kunde påverka min IT-karriär - men fel hade jag. Systemvetenskapsexamen, extrajobb och engagemang i GÖSTA visade sig ge fördel i rekryteringsprocessen och jag fick en fantastisk arbetsgivare!

Vad är ditt tips till studenter som besöker mässan?
Två saker: 1) Våga ta kontakt. Tänk på att alla utställare är där för att träffa just dig. Utnyttja det. Är du intresserad av företaget, varför inte fråga om de har en maillista du kan bli uppskriven på för att bli inbjuden till deras kommande event? 2) Stick ut i mängden genom att vara mer förberedd än andra besökare. Välj ut några företag du är nyfiken på och läs på om just deras erbjudande och värdegrunder för att kunna ställa rätt frågor och visa ditt intresse.

Hannes Björnström

Vad jobbar du med idag?
Jag jobbar som Applikationsspecialist på Centiro Solutions. I arbetet som Applikationsspecialist jobbar jag med att implementera vårt system och underhålla existerande lösningar hos våra kunder. Jobbet innefattar en stor del problemlösning och fokus på kundens önskemål och krav.

Hur fick du ditt jobb?
Centiro var med på Gösta-mässan sista året på min utbildning och de visade sig ha en organisationskultur som passade mig perfekt med stora möjligheter att utvecklas utefter egna intresseområden. Jobbet som Applikationsspecialist innefattade mycket av vad jag sökte i ett jobb och jag skickade in mitt CV med personligt brev till Centiro som sedan resulterade i jobb hos en suverän arbetsgivare.

Vad är ditt tips till studenter som besöker mässan?
Att verkligen utnyttja möjligheten att ta kontakt med många företag. Ta chansen att få en förståelse av vilka jobb företagen erbjuder, vad de söker, vilka utvecklingsmöjligheter det finns och hur arbetskulturen är just där. Det är många spännande företag med på mässan och det är företag som du minst anar som kan vara det företag som passar just dig och dina framtidsmål bäst.